Hokejka CCM Jetspeed FT7 Pro: recenzia

Aj keď oficiálny deň uvedenia tejto hokejky na trh sa datuje k 10 máju, máme pocit, že je tak výnimočná, že si zaslúži "predstavenie" aj po dlhšom čase odkedy je tu s nami. Vlastne je dobre, keďže sme za ten čas mali možnosť hokejku preveriť aj prakticky a máme tak možnosť podeliť sa o pocity práve s vami.

FT7 Pro od CCM bola na našom "wish liste" už dlhší čas a to právom. Slogan pri uvedení hokejky znel takto: "Feel the puck, Feel versatile, Feel more." Každý si to myslím zvládne preložiť - dalo by sa povedať, že radu Jetspeed si zamilovali davy amatérov ale aj profíkov práve kvôli jej všestrannosti a skvelému citu pre puk. Poďme si teda zhrnúť čo táto hokejka priniesla a aké sú jej prednosti. 

hokejka ccm jetspeed ft7pro sr

Ak niekto potrebuje odporúčanie na novú hokejku, vždy sa spýtame, akú práve používa. V konečnom dôsledku chceme všetci dosiahnuť to, aby hokejka bola pomyselným predĺžením ruky - súčasťou vášho tela.

Ak ste kedykoľvek predtým používali staršiu generácie Jetspeed, spomeňme napríklad úspešnú FT5 Pro alebo FT6 Pro, pri sedmičke vám srdce poskočí ešte viac. Aj keď ide o mierne zaoblenú geometriu shaftu, stále ju v rámci hokejok považujeme za zlatý grál. V rukách pôsobí bezpečne a pohodlne. Drží sa prirodzene, dá vám pocit istoty a výkonu.

Čo je nové a vylepšené? 

Spoľahlivý hybridný kick point a kombinácia novej čepele ktorú CCM označuje ako RR-110 sľubuje ešte väčší výkon a vyššiu odolnosť. Najprv teda k samotnému hybridnému bodu ohybu hokejky (kick point). Na hokejkách Jetspeed všeobecne je úžasné to, že jednoducho máte pocit, že môžete strieľať všetky druhy striel a nemusíte sa toľko starať o pozíciu vašej ruky na shafte.

Pri nízkom kick pointe musíte mať ruku trochu vyššie, aby ste dosiahli plný výkon, ale pri FT7 Pro máme pocit, že môžeme strieľať rýchlejšie bez toho, aby sme museli meniť umiestnenie ruky.

Ak neviete ktorý kick point je pre vás ten pravý, prečítajte si článok Čo je to kick point a aký zvoliť?

hokejka ccm jetspeed ft7pro int

Čepeľ nezaostáva. Myslíme, že najväčším zlepšením za posledných 10 rokov je to, že spoločnosti ako CCM odvádzajú veľmi dobrú prácu pri "zosúladení" pocitu z čepele s bodom ohybu hokejky. Bez toho, aby sme sa príliš rozplývali nad týmto zázrakom, čepeľ FT7 Pro využíva technológiu Helicoid ktorá je schopná dosiahnuť práve toto. Navyše, vďaka Helicoid je čepeľ odolná voči zmäknutiu v priebehu času. A to sa nám páči! 

hokejka ccm jetspeed ft7pro cepel

Rýchle odbočenie - Helicoid je technológia ktorú využíva CCM pri výrobe svojich hokejok na základe licenčnej zmluvy s dodávateľom- Helicoid Industries. O čo presne ide?

Kompozitné materiály spoločnosti Helicoid pozostávajú z vrstiev špeciálne usporiadaných karbónových vlákien uložených na seba s postupnou zmenou orientácie. To vedie k špirálovitému tvaru - odtiaľ názov Helicoid. Ten má údajne má lepšiu odolnosť voči poškodeniu a dokonalejšiu štrukturálnu celistvosť.

Len čas ukáže, či Helicoid bude takým prevratom ako CCM sľubuje, isté je, že sme ešte FT7-čku počas testovania nestihli zlomiť. A to hokejky nešetríme.

O odolnosti hokejok sa bude hovoriť vždy, my čo predávame hokejky na kvantá si myslíme, že miera zlomenia nie je až taká vysoká, ako si ľudia predstavujú. Vzhľadom na to, aké ultra ľahké a vysoko výkonné sú tieto palice, sú až neuveriteľne trvanlivé. Iste, občas sa stane, že sa hokejka zlomí pri "nevyváženom" údere, keď je hokejka nejakým zvláštnym spôsobom skrútená, alebo po seknutí, ale pri bežnom používaní tieto hokejky vydržia slušný nápor strieľ.

Nezabúdajte, že ak sa hokejka zlomí pri neškodnej hre, pravdepodobne sa predtým poškodila pri drsnejšom zákroku. Ďalšou výhodou FT7 Pro je určite patentovaný karbónový výplet označovaný ako Sigma STP Spread Tow. Podstata je v tom, že použitý karbón je mimoriadne konzistentný v celej dĺžke hokejky. Konzistencia je samozrejme obrovské plus. Hlavná výhoda? Dokonale vyvážený pocit. Palec hore!

hokejka ccm jetspeed ft7pro

Agilná a responzívna

Hokejka je mimoriadne citlivá a poskytne vám rýchlosť a manévrovateľnosť, ktorú potrebujete na to, aby ste zostali krok pred súperom. Tým sa vraciame ku hybridnému kick pointu. FT7 Pro exceluje v tom, že vám umožní "roztiahnuť hru" do strán a dostať spodnú ruku vyššie, aby ste ochránili puk, ale stále vám umožňuje vystreliť puk bez prílišného prítlaku.
 
Zároveň, ak ste v pohybe a snažíte sa napríklad trafiť časovanú prihrávku ale ste nútení prikrčiť sa nízko (povedzme, že prihrávka je príliš ďaleko dopredu), potom stále môžete vystreliť plnou silou s rukou položenou trochu nižšie. Žiadny problém. Práve vďaka tejto univerzálnosti je táto hokejka taká populárna na úrovni NHL. Rada Jetspeed je jedna z najpoužívanejších v celej NHL. A nie je to len o streľbe. Prihrávky sú mimoriadne presné.
 
Hokejka má gripovú úpravu shaftu, CCM ju označuje ako Grip FT Microfeel ktorá skvele dopĺňa geometriu shaftu. Je to ako symfónia vo vašich rukách. Dobre, trochu prehnané, ale pocit je to fantastický. Treba vyskúšať. Hokejka pekne drží a nešmýka sa. 
hokejka ccm jetspeed ft7pro shaft

A čo vzhľad?

Niekto to nerieši vôbec, iný zase potrebuje na ľade vyzerať "cool". Grafika je super! Je to prvá vec, ktorú si na hokejke všimnete a o ktorej sa hovorí. Dizajn FT7 Pro je v porovnaní s FT6 Pro trošku viac umiernený (ak je to to správne slovo). Na 6ke sme videli viac bielych akcentov, 7mička sa vracia k tmavšiemu vzhľadu, ktorý sme mali možnosť vidieť pri modeli FT5 Pro.
hokejka ccm jetspeed ft7pro cena
 
Vzhľad je prevažne tmavý s charakteristickým červeným posypom Jetspeed. Ukazuje karbónový výplet, ktorý sa nám ľúbi. Je to skvelá technológia a zaslúži si byť predvedená. Lesklý dizajn taktiež dodáva hokejke prémiový pocit. Po grafickej stránke nemáme čo vyčítať. 

Dostupné zahnutia

Na výber máte zo 4 zahnutá, tu sú:
 

P28: Najlepšie pre hráčov, ktorí uprednostňujú rýchle strely a radi dvíhajú puk po výške.
P29: Ponúka vynikajúce všestranné schopnosti, ideálne na prácu s pukom v stiesnených priestoroch.
P88: Tradičné zakrivenie, ktoré vyniká pri práci s hokejkou a rýchlych strelách zápästím.
P90TM: Kombinácia vlastností P29 a P28, ktoré poskytuje vyššiu čepeľ pre jedinečný zážitok z hry.

Dostupné veľkosti

FT7 Pro Senior (dĺžka 165 - 171 cm)

FT7 Pro Intermediate (dĺžka 155 - 159 cm)

FT7 Pro Junior (dĺžka 143 - 151 cm)

Čo si z toho odniesť?

Na záver môžeme povedať len toľko, že FT7 Pro sme si zamilovali skoro okamžite. Hokejku sme si ešte pred jej uvedením na trh vytipovali a rozhodli sa zahrnúť ju do predobjednávky. A dobre sme urobili. Zákazníci z nej majú podobné pocity a o objednávky nie je núdza. Ak rozmýšľate o univerzálnej hokejke s nadupanými technológiami a dobrou odolnosťou, nemusíte viac hľadať.

Bez preháňania ide o jeden z top modelov súčasnosti aký si viete zadovážiť. CCM prešlo dlhú cestu a máme pocit, že sa stále zlepšuje a necháva Bauer za sebou. Cena je takisto "prémiová" no dostane vydarený kúsok techniky ktorý má skvelú výváženosť, manévrovateľnosť a návykový charakter. Ak by ste mali otázky, radi ich zodpovieme, prípadne si príďte hokejku samy chytiť do rúk do predajne a pochopíte o čom rozprávame :)