Bauer Nexus Tracer - vôbec najlepšia hokejka z rady Nexus?

hokejka bauer nexus tracer

Pripravte sa na novú úroveň svojej hry s modelom Bauer Nexus Tracer! Táto hokejka je vybavená niektorými technológiami, ktoré sú späť, ako napríklad ER Spine, ACL 2.0 či Connectech. Úspešne ich kombinuje s optimalizovaným kick pointom a vylepšeným vyvážením.

Či už sa snažíte o rýchle prihrávky, alebo strieľate silné strely, hokejka Nexus Tracer sa postará o zlepšenie každého momentu na ľade. Aspoň tak to sľubuje Bauer. V tomto článku sa budeme venovať jej vlastnostiam, ktoré ju ako sa zdá, predurčujú ako ďalšiu stabilnú generáciu v rade hokejok Nexus.

Nexus Tracer sa vyznačuje čistou a výraznou grafikou, takže môžete dobre vyzerať a zároveň byť výkonným hráčom. Vrchná časť shaftu má pútavý biely a chrómový dizajn, ktorý dopĺňa elegantná čierna povrchová úprava pozdĺž zadnej strany. Modré akcenty dodávajú hokejke farebný nádych, zatiaľ čo dúhový chrómový dizajn na textových logách dáva hokejke dynamický vzhľad. Je to určite vec vkusu, no po estetickej stránke hokejka určite osloví ako mladších tak aj seniorských hráčov.

hokejka bauer nexus tracer int

Technológie a funkcie

Optimalizovaný stredný kick point

Stredný kick point (bod ohybu) hokejky modelu Tracer bol optimalizovaný v špecifických oblastiach, aby sa zlepšil výkon pri strelách a prihrávkach. Úpravami sa poradilo zdokonaliť vyváženie hokejky- na dosiahnutie tohto efektu bola hmotnosť prerozdelená po celej dĺžke hokejky. Nová koncepcia dovoľuje ľahšie a viac prirodzené manipulovanie s hokejkou.

Hmotnosť hokejky klesla na fantastických 360 gramov, čo z nej robí jednu z najľahších palíc vo svojej kategórii. Toto zníženie váhy sa dosiahlo vďaka rôznym patentovaným konštrukčným vylepšeniam shaftu aj čepele. Nižšia hmotnosť sa podpísala aj pod schopnosť jednoduchšie páliť tvrdé strely, a to rýchlo a bez väčšej námahy.

hokejka bauer nexus tracer junior

Výraznou zmenou je pocit z hokejky pri hraní - v modeli Nexus sa objavil opäť tzv. „efekt praku“, ktorý bol v modeli Tracer ešte viac vylepšený. Hokejka je teda konštrukčne dokonalejšie navrhnutá na "nabíjanie" energie a následné uvoľnenie. Hokejka sa pri streľbe sústreďuje na uloženie čo najväčšieho množstva energie v jej strednej časti a jej explozívne uvoľnenie. Vďaka efektu praku sa zvyšuje rýchlosť strely a zároveň sa s hokejkou strieľa s ľahkosťou.

ER Spine

Do modelového radu Nexus sa vracia dobre známa technológia ER Spine. O čo ide? Je to vlastne päťhranný tvar shaftu hokejky ktorý je skonštruovaný s ergonomickým úchopom ktorý skvele padne do ruky. Tento prirodzený pocit sa následne premieta do lepšej kontroly a ovládateľnosti.

hokejka bauer nexus tracer shaft

Tento dizajn tiež ďalej zlepšuje profil samotného kick pointu teda miesta ohybu hokejky. Citlivejší a konzistentnejší ohyb zaručuje maximálny možný prenos energie z vašich rúk na puk. Vo výsledku by mali byť strely silnejšie a presnejšie. Zvyká sa na to veľmi dobre. Je to priam až intuitívne a po pár chvíľach sa s hokejkou doslova zžijete. 

ACL 2.0

Skratka ACL 2.0 pochádza z anglického Advanced Carbon Layering, čo je technológia alebo skôr výrobný postup, ktorý strategicky rozmiestňuje uhlíkové vlákna tak, aby sa znížilo ich „krútenie“ resp. ohyb. Má to tiež za úlohu zabrániť deformácii materiálu.

Zároveň sa tým zachováva nízka hmotnosť hokejky. Výsledkom tohto presného usporiadania je shaft, ktorý je trvanlivejší a odolnejší voči poškodeniu aj pri intenzívnejšej a fyzickej hre. Uvidíme až po čase ako dlho hokejka naozaj vydrží pri tvrdom zaobchádzaní.

hokejka bauer nexus tracer shaft detail

Vďaka konštrukcii ACL 2.0 je hokejka aj citlivejšia a pohotovejšia. Podobne ako pomáha vylepšenie ER Spine v mieste ohybu, optimalizácia vrstvenia karbónových vlákien (ACL) zase napomáha efektívnejšie prenášať energiu cez ruky na puk. Vo finále to vedie k rýchlejšiemu uvoľneniu strely a presnejším prihrávkam.

Connectech a Textreme Blade

Technológie Connectech a Textreme blade sme mali možnosť vidieť v predchádzajúcej, mimoriadne úspešnej hokejke Nexus Sync. Tu sa ukázali ako veľmi účinné. Začnime tou prvou- Connectech je technológia charakterizovaná ľahkým penovým jadrom v kombinácii s tlmiacim materiálom, ktorý sa tiahne celou hokejkou.

Táto kombinácia zlepšuje pocit z puku, umožňuje hráčom udržať lepšiu kontrolu a udržať puk na čepeli dlhšie. Tlmiaci materiál pohlcuje vibrácie, ktoré môžu narúšať ovládanie puku, a pomáha tak k plynulejšiemu a kontrolovanejšiemu ovládaniu.

hokejka bauer nexus tracer cepel

Čo sa druhej spomínanej týka, Bauer dlhodobo spolupracuje s firmou Textreme, a využíva ich vysoko výkonný výplet z uhlíkových vlákien. Uhlíkové vlákno Textreme v čepeli Tracer je pevné a zároveň ľahké. Práve tento pomer pevnosti a hmotnosti je kľúčový pre zachovanie odolnosti bez zbytočného zväčšovania objemu či hmotnosti hokejky.

Ľahký charakter výpletu Textreme pomáha pri rýchlejšej manipulácii s hokejkou a streľbe. Kombinácia Textreme s technológiou Connectech robí hokejku odolnejšou a výkonnejšou. Zlepšila sa tiež citlivosť, hokejka reaguje presnejšie. Treba vyskúšať, nám pocitovo hokejka sadla výborne. Je to taký novodobejší Sync a to  je veru parádna hokejka.

Záverečné myšlienky

Spoločnosť Bauer si dala za cieľ vytvoriť hokejku, ktorá je „ľahšia, lepšie vyvážená, umožňuje hráčom pohotovejšie "nabiť" akýkoľvek druh strely s ešte väčšou rýchlosťou, a to všetko s vyššou odolnosťou.“ Ohlasy profesionálnych hráčov boli prevažne pozitívne a mnohí z nich uviedli, že „budú túto hokejku používať radi“. My sme takisto túto hokejku veľmi úpenlivo očakávali a tí z nás, ktorí ju vyskúšali, tieto vyhlásenia iba potvrdili. Tí čo obľubujú hokejky bauer si isto prídu na svoje.

Najmä čo sa týka pocitu. Rad Nexus bol vždy oslavovaný pre svoj vyvážený dizajn a skvelé rozloženie hmotnosti. Osobne si myslíme že Tracer bude veľký hit a mnohí si ju obľúbia od prvého momentu. Navyše, cenová politika pri tomto modeli je vcelku zhovievavá a za svoje peniaze dostanete skutočne dobre vyladený kúsok kompozitnej hokejky.

hokejka bauer nexus tracer cena