Ako naučiť deti korčuľovať na ľade zábavnou formou: Tipy a triky pre rodičov

Začať s učením detí korčuľovať môže byť jedným z najkrajších zážitkov, ktoré rodičom a ich potomkom prinesie množstvo radosti a vzrušenia. Predstavte si, ako sa vaše dieťa prvýkrát postaví na ľad s očami plnými nadšenia, pripravené zvládnuť túto novú výzvu. Viem, že začiatky môžu byť rovnako náročné, ako i zábavné. S radosťou sa teraz s vami podelím o cenné rady, ako začať s výučbou malého korčuliara na ľade.

Správny výber korčúľ, vhodné techniky a trpezlivý prístup sú kľúčové pre úspešné zvládnutie tohto dobrodružstva. 

V tomto článku vám prinášame kompletného sprievodcu krok za krokom, ktorý vám pomôže premeniť prvé kroky na ľade na krásny príbeh plný úspechov, smiechu a nezabudnuteľných momentov.

Ak sa chcete dozvedieť tipy a triky Ako sa naučiť korčuľovať na ľade [rýchlo a jednoducho] ako dospelí, prečítajte si prvú časť. 

Deti na ľade

Kde začať

Naučiť deti korčuľovať na ľade môže byť skvelou zábavou, no zároveň to vyžaduje vašu trpezlivosť a správny prístup. 

Prvým krokom je zabezpečiť korčule, ktoré dieťaťu dobre sedia. Keďže deti rýchlo rastú, odporúčam nastaviteľné korčule, ktoré sa dajú zväčšiť podľa potreby. 

Napríklad Clips Duo sú perfektné, pretože v lete môžete ľahko vymeniť nôž za kolieska a razom máte inline korčule. S takýmto praktickým riešením máte istotu, že vášmu dieťaťu sa bude pohodlne korčuľovať, a vy si nebudete musieť robiť starosti s každou novou sezónou.

Podrobne sa venujeme tematike výbere korčúľ v článku Ako vybrať korčule na ľad.

Ako obliecť deti na ľad?

Deti hlavne teplo oblečte, nadbytočné vrstvy sa predsa vždy dajú dať dole neskôr. 

Vhodné oblečenie na korčuľovanie je nesmierne dôležité pre ich pohodlie a bezpečnosť.

Začnite základnou vrstvou, ktorá odvádza vlhkosť, aby sa neprehriali – ideálnym príkladom je funkčné spodné prádlo, napríklad ribano. Na to im oblečte tričko s dlhými rukávmi alebo ľahký sveter.

Ako ďalšiu vrstvu zvoľte bundu alebo mikinu s kapucňou, ktorá umožní voľný pohyb. Nohavice by mali byť elastické a teplé, ako napríklad legíny alebo tepláky. Prípadne zvoľte šušťákovú súpravu. Vyhnite sa džínsom, ktoré môžu obmedzovať pohyb a ak sa namočia, stanú sa nepríjemnými.

Často sa odporúčajú hrubé zimné ponožky na ochranu pred chladom a pľuzgiermi, ale zvážte tenšie ponožky, ktoré dieťaťu poskytnú lepší cit v korčuli a lepšie ovládanie. Najmä ak používate kvalitné a mäkké krasokorčuliarske korčule, v ktorých zima nebude. 

Vyhnite sa vrstveniu viacerých tenkých ponožiek, pretože môžu spôsobiť pľuzgiere.

 Deti v chráničoch

Nezabudnite prckovi vziať rukavice alebo palčiaky, ktoré udržia ručičky v teple a ochránia ich pri páde. Samozrejme, čiapka alebo čelenka sú nutným doplnkom na udržanie telesnej teploty.

Deťúrence oblečte do niekoľkých vrstiev, aby ste im mohli prispôsobiť oblečenie podľa potreby priamo na klzisku. Správne zvolené oblečenie im umožní naplno si užiť čas strávený na ľade.

Ďalšie veci, ktoré netreba zabudnúť zobrať

Nezabudnite zobrať ľahké snacky (banán, alebo niečo sladké), a samozrejme tekutiny. Na zamrznuté plochy vonku si môžete pribaliť termoobal na (hokejovú) fľašu.

Už sme spomenuli Tempish korčule Clips Duo. Ďalšou výbornou alternatívou pre malých korčuliarov sú CCM korčule: táto značka ponúka detské korčule na ľad, dámske korčule a samozrejme, pánske korčule na ľad. 

Korčule určite nezabudnite zabaliť do tašky alebo si zaobstarajte pevný ruksak na korčule. Vzdržia vám tak omnoho dlhšie. 

Pri prvých krokoch vášho dieťaťa na ľade nezabudnite na ochranné vybavenie: rukavice a prilbu. Lyžiarska alebo detská prilba na ľad je nevyhnutná, pretože ochráni hlavu vášho dieťaťa pri páde. Odporúčam tiež použiť tréningovú pomôcku na korčuľovanie, tzv. hrazdu. Hrazda je skvelá pomôcka nielen pre deti, ale aj pre dospelých, ktorí sa chcú na ľade cítiť istejšie. Ak hľadáte hrazdu pre dospelých, môžete ju jednoducho nájsť kliknutím sem


Hrazda

Prvé krôčky na ľade

Keď prídete na ľadovú plochu, začnite so základmi, ako je státie a balansovanie na ľade, a až potom prejdite na kĺzanie. Udržujte lekcie krátke a zábavné a zaraďte hry, ktoré ich zaujmú. Povzbudzujte ich k nácviku pádov a vstávania, aby si vybudovali sebadôveru. Najdôležitejšie je, aby ste ich podporovali a spríjemnili im čas strávený na ľade. 

Tutorial

Korčuľovanie má byť pre deti zábava. Len vtedy budú mať záujem učiť sa ďalej, a neskôr sa sami budú chcieť zdokonaľovať.  

S deťmi môžete začať na ľade už od troch rokov. Nebojte sa pustiť krpca na šmykľavú plochu. Ak už vie chodiť, ľad dozaisto zvládne. 

Nacvičujte s nimi pády

Pri učení detí korčuľovať sa pádom pravdepodobne nevyhnete, hlavne na začiatku. Je však dôležité naučiť svoje dieťa ako padať bezpečne, aby ste minimalizovali riziko zranenia.

Keď dieťa začne strácať rovnováhu, nabádajte ho, aby sa snažilo padať do strany a dopadlo na zadok, namiesto na ruky alebo kolená. Uistite sa, že má bradu zaklonenú, čím ochráni svoju hlavu pred úrazom. Po páde ho naučte správne vstať: najprv sa otočí na ruky a kolená, potom položí jednu nohu na ľad, následne druhú, a pomaly sa vytlačí do stoja.

Ako sa postaviťTipy a triky: 

Ako naučiť dieťa korčuľovať- Podrobný návod pre rodičov

  1. Najprv začínajúceho malého korčuliara zoznámte s ľadom

Nech sa ho dotkne a pochopí, že je klzký a umožňuje šmýkanie. Je dôležité, aby dieťa vedelo, že počas učenia môže spadnúť a občas to môže bolieť. 

Začnite tým, že necháte dieťa stáť na ľade v bezpečnej oblasti. Ruky má mať vystrčené do strán alebo pred sebou, čo mu pomôže udržať rovnováhu. Kolená by malo mať jemne pokrčené, aby dieťa lepšie absorbovalo pohyby a cítilo sa stabilnejšie.

  1. Pomôžte mu zvyknúť si na presun váhy:

Pomôžte dieťaťu pochopiť, ako prenášať váhu z jednej nohy na druhú. Tento pohyb je základom pre správne korčuľovanie a pomôže vášmu krpcovi prispôsobiť sa klzkému povrchu. Uistite sa, že dieťa sa cíti pohodlne, a nebojí sa. 

  1. Naučte ho postaviť sa na jednu nohu:

Ukážte dieťaťu, ako sa môže postaviť na jednu nohu. Môžete začať s malými krokmi, aby sa malý korčuliar cítil stabilne, a postupne zvyšujte náročnosť. Naučte ho, ako sa bezpečne postaviť po páde (vysvetlili sme v predošlej kapitole).

  1. Prejdite na základné kráčanie:  

Zamerajte sa na základné kráčanie po ľade, ktoré zahŕňa jemné dupkanie a pohyb vpred. Tento krok pomáha dieťaťu prispôsobiť sa korčuliam a zlepšiť jeho/jej rovnováhu a koordináciu. Postupne buďte s dieťaťom čoraz dlhšie na ľade. Nechajte ho kĺzať sa o trochu dlšiu vzdialenosť zo dňa na deň. Chceme dosiahnuť, aby sa dieťa cítilo na šmykľavej ploche pohodlne.

  1. Dotýkanie sa korčúľ:

Naučte dieťa, ako sa dotýkať korčúľ rukami. Najprv sa musí dotknúť pravou ručičkou pravej korčule, potom vymeníme strany. Po zvládnutí týchto pohybov skúste krížové dotyky- pravá ruka na ľavú korčulu, a potom naopak.

Toto cvičenie pomôže zlepšiť flexibilitu kolien dieťaťa a podporí lepšiu stabilitu pri korčuľovaní.

Deti sa učia na ľade

  1. Cvičte odrážanie sa do strán

Naučte dieťa, ako správne odrážať jednu nohu do boku, pričom druhú nohu priblíži späť. Tento pohyb posilňuje nohy a zlepšuje techniku korčuľovania. Postupne zvyšujte intenzitu odrazu a motivujte dieťa, aby si pohyb osvojilo prirodzene.

  1. Zabavte dieťa pomocou hier

Vymyslite rôzne hry, aby korčuľovanie bolo pre dieťa zábavné a motivujúce. Skúste hry ako kopanie do puku, jazdenie medzi kuželmi alebo súťaže v rýchlosti. Taktiež môžete skúsiť hudbu - mnohé detičky radi tancujú, tak prečo to neskúsiť na ľade. 

Tieto aktivity nielen rozvíjajú techniku, ale aj zvyšujú sebavedomie a podporujú pozitívny vzťah k športu.

  1. Sledujte pokrok a povzbuďte dieťa  

Sledujte pokroky dieťaťa a dajte mu pozitívnu spätnú väzbu. Každý malý úspech je krok k lepšiemu výkonu, takže oslavujte úspechy malého korčuliara a povzbudzujte ho k ďalšiemu zlepšovaniu.

  1. Bezpečné prostredie 

Uistite sa, že váš potomok má všetky potrebné ochranné pomôcky, ako sú prilba, chrániče na kolená a lakte. Bezpečné prostredie a správne vybavenie sú kľúčové pre pohodlné a bezstarostné učenie sa korčuľovania.

S týmto podrobným plánom sa vaše dieťa nielen naučí korčuľovať, ale aj si tento šport zamiluje.  Rôzne hry a interaktívne aktivity nielenže udržia dieťa motivované a nadšené, ale tiež pomôžu rozvíjať jeho korčuliarske zručnosti a posilnia jeho sebavedomie na ľade.

S deľmi na ľade

Tipy, ako deti naučiť korčuľovať hravou formou

Zábavné hry na ľade sú fantastickým spôsobom, ako pomôcť deťom naučiť sa korčuľovať a zároveň ich zaujať a nadchnúť. Hry prispôsobte veku dieťaťa. 

Hrajte "Si to" na ľade

Pri tejto hre sa deti navzájom naháňajú, pričom rozvíjajú svoju rýchlosť a obratnosť. Môžete ju hrať aj len dvaja, pravidlá hry v tomto prípade zjednodušte.

Pravidlá: Vyberte jedného hráča, ktorý začne, a bude tzv. Označovač (Tagger). Tagger sa snaží označiť ostatných hráčov tak, že sa ich dotkne rukou alebo určeným predmetom. Keď je hráč označený, stáva sa novým označujúcim.
Ak je hráč označený, musí sa prestať pohybovať, kým nie je opäť označený alebo kým nie je splnené určené pravidlo (napríklad počítanie do 10).

Hráči sa pohybujú po klzisku a snažia sa vyhnúť označeniu. Označujúci hráč by si mal byť vedomý svojho okolia a pohybovať sa opatrne, aby sa vyhol kolízii.

Prekážková dráha na korčuliach

Pri tejto hre sa deti korčuľujú pomedzi kužele, alebo preskakujú malé prekážky, čím si zlepšujú manévrovacie schopnosti. Hra nielen spríjemňuje korčuľovanie, ale pomáha deťom budovať základné zručnosti, ako je koordinácia, rovnováha a sebadôvera na ľade. Na prekážky môžete využiť predmety, ktoré máte po ruke - napr.rukavicu, fľašu vody, hokejku..

Hra "Nasleduj vodcu"

Hra nabáda deti k napodobňovaniu pohybov, čo im hravou formou pomáha zlepšiť techniku korčuľovania.

Korčuľujte prví, a predvádzajte rôzne ľahké triky: rozpažte ruky, upažte raz jednu raz druhú ruku, dotknite sa kolien alebo korčule, korčulujte na jednej nohe, a podobne. Deti korčuľujú za vami, a majú pohyby po vás opakovať. 

Precvičovanie na ľade

Lov na písmenká

Umiestnite na ľad penové písmená (prípadne písmená vystrihnuté z tvrdého papiera) alebo drobné predmety, a nechajte deti, aby ich zbierali na korčuliach. Táto hra je skvelá pre mladšie deti, ktoré sa učia ohýbať, udržiavať rovnováhu a postaviť sa späť počas korčuľovania.

Ak im to chcete trošku sťažiť, vyzvite dieťa, aby zbieralo písmenka v abecednom poradí. 

Hra na "Zamrznutie"

Podobne ako pri hre Stoličky, na ľade sú poukladané stoličky do kruhu. Musí byť o jednu stoličku menej ako detí. Deti korčuľujú pri hudbe a po jej skončení si všetci  musia čo najrýchľejšie posadať. Posledný korčuliar, na ktorého nevyšla stolička, vypadne. Zoberte jednu stoličku, a hru opakujte, až kým nezostane víťaz. 

Je to zábavný spôsob pre mladých korčuliarov, ako sa naučiť rovnováhu a kontrolu na ľade.

 Ako učiť deti korčuľovať na ľade

Často sa pýtate (FAQs):

Kedy začať s ľadovým korčuľovaním?

Ideálne je začať s ľadovým korčuľovaním, keď sa cítite pohodlne a máte chuť sa to naučiť. Vek nie je prekážkou – učiť sa korčuľovať môžu deti aj dospelí. Pre deti je to skvelá aktivita, ktorá rozvíja motorické zručnosti a poskytuje výborný základ pre ďalšie športy. Deti môžu začať už od troch rokov

A v akom veku je vhodné začať učiť deti korčuľovať?

Mnoho odborníkov odporúča začať s korčuľovaním v skorom veku. 

Deti môžu začať skúšať korčuľovanie už od veku 3 až 4 rokov, v závislosti od ich fyzického a mentálneho vývoja. 

Môžem začať učiť korčuľovať už 3-ročné dieťa?

Áno, ak dieťa prejaví záujem a má potrebnú stabilitu, môže skúsiť korčuľovať aj v takomto ranom veku. Dôležité je však učiť ho hravou metódou, dávať mu časté prestávky, a veľa tekutín. Pozor tiež na oblečenie - ak je dieťaťu zima, korčuľovanie ho rýchlo omrzí.

Aké korčule pre 5-ročného chlapca?

Výber korčúľ pre dieťa je veľmi dôležitý, keďže správne korčule pomáhajú zlepšovať stabilitu a komfort na ľade. 

Pri výbere korčúľ pre deti odporúčame zamerať sa na kvalitu a pohodlie. Korčule by mali byť dobre vystužené, aby poskytovali podporu členkom, ale zároveň dostatočne mäkké, aby neboli nepohodlné. Odporúčame Clips Duo, prípadne výbornou alternatívou sú tieto korčulky od Baueru

Ako učiť malého korčuľovať?

Učiť malé dieťa korčuľovať si vyžaduje trpezlivosť a jemný prístup.

Začnite na stabilnom povrchu, mimo ľadu, kde dieťa môže skúsiť základné pohyby. Keď ste na ľade, dôležité je nechať dieťa najprv cítiť, ako sa ľad správa, chyťiť si ho. Potom ho pomaly podporovať v snahe udržať rovnováhu. Začnite s krátkymi lekciami, aby ste prcka nepreťažili. Nezabudnite na pochvalu a pozitívne povzbudenie.

Akú značku zimných korčulí pre dieťa?

Pri výbere značky korčúľ pre dieťa je dôležité zamerať sa na kvalitu a skúsenosti s konkrétnymi výrobcami. 

Značky ako Bauer, CCM alebo Tempish patria medzi obľúbené značky detských korčúl.  Dieťa potom môže pokračovať v hokeji, alebo v krasokorčuľovaní. 

Čo obliecť dieťaťu na zimný štadión?

Dôležitou súčasťou korčuľovania je správne oblečenie, ktoré chráni dieťa pred chladom a zároveň mu umožňuje pohyb. 

Deti by mali byť oblečené v niekoľkých vrstvách, aby sa mohli podľa potreby vyzliekať alebo obliekať. Kvalitné termoprádlo, teplá mikina a nepremokavé nohavice sú základom. Samozrejme, nezabudnite na prilbu, rukavice a chrániče- základ bezpečnosti.

Sú korčule kačičky nevhodné?

Korčule kačičky, známe aj ako „kačenky“ sa často používajú ako prvé korčule pre malé deti. Majú široký a rovný nôž. Odborníci sa zhodujú, že hoci môžu byť vhodné na prvotné zoznámenie sa s ľadom, pre pokročilejšie korčuľovanie a rozvoj techniky je lepšie prejsť na štandardné ľadové korčule. Tieto poskytujú lepšiu podporu a kontrolu. Aj my v Hokejovekorcule vám odporúčame, aby ste deti postavili na normálne korčule už hneď od prvého momentu na ľade.  

Aké existujú typy korčúľ na ľad?
  • Klasické ľadové korčule (rekreačné): Sú určené na všeobecné korčuľovanie a sú vhodné pre široké spektrum korčuliarov.
  • Krasokorčuliarske korčule: Majú špeciálne nože a dizajn, ktorý podporuje techniku skokov a piruet.
  • Hokejové korčule: Robustné korčule s dôrazom na ochranu, flexibilitu a rýchlosť. Prečítajte si viac o výbere hokejových korčúľ v našom článku Hokejové korčule: lacné vs drahšie. Aké sú medzi nimi skutočné rozdiely?
  • Nastaviteľné korčule: Korčule s nastaviteľnou veľkosťou (rozťahovacie), ktoré rastú s dieťaťom, čím predlžujú ich životnosť.
  • 2v1:  korčule s vymeniteľným nožom za kolieska v letných mesiacoch
  • Kačičky: pre najmenších,  radíme nekupovať- dieťa to môže odradiť, keďže mu nebudú príjemné. Nebojte sa začať s klasickými korčuľami, a to aj pri trojročných detičkách. 
Korčule na ľad pre škôlkara

Pre škôlkara sú ideálne nastaviteľné korčule, ktoré umožňujú prispôsobenie veľkosti rastúcej nožičky. Je dôležité, aby mali korčule dostatočnú podporu a pohodlné zapínanie, a tak ste predišli zraneniam. Odporúčané značky sú CCM a Tempish. 

Čo obliecť dieťaťu na zimný štadión / korčuľovanie, hokej?

Na zimný štadión je dôležité obliecť dieťa do vrstveného oblečenia, ktoré zabezpečí teplo a pohodlie:

  • Termo spodné prádlo, napr ribano: Na udržanie tepla a odvádzanie vlhkosti.
  • Zimná bunda, a teplé nohavice: Odolné voči vetru a vode.
  • Teplé rukavice: Na ochranu rúk pred chladom.
  • Čiapka alebo kukla: Na ochranu hlavy a uší.
  • Chrániče a prilba: Nevyhnutná súčasť výstroje každého malého korčuliara
Akú značku zimných korčulí pre dieťa?

Medzi najobľúbenejšie značky zimných korčúľ pre deti patrí Tempish, CCM, a Bauer

Korčule 2v1 - skúsenosti

Korčule 2v1, ako sú obľúbené Clips Duo, kombinujú ľadové korčule a kolieska. Rodičia a deti často oceňujú ich flexibilitu, pretože umožňujú prechod z ľadu na asfalt bez potreby výmeny korčúľ. Tieto korčule sú vhodné na rôzne podmienky- či už na letné korčuľovanie na asfalte, na vnútornú halu, v zime či v teple.

Škôlka a ľadové korčuľovanie

Mnohé škôlky ponúkajú kurzy ľadového korčuľovania ako súčasť svojho programu. Tieto kurzy sú prispôsobené veku a schopnostiam detí a často sa konajú na miestnych zimných štadiónoch. Takéto programy pomôžu deťom rozvíjať základné korčuliarske zručnosti v príjemnom prostredí.

Korčulky na tieto kurzy si môžete požičať aj u nás. Viac info nájdete kliknutím tu

Ako učiť malého korčuľovať?

Začnite tým, že dieťa oboznámite s ľadom a pomôžete mu nájsť rovnováhu. Začnite s jednoduchými cvičeniami, ako je prenášanie váhy z jednej nohy na druhú. Pomocou pomôcok ako je tréningová hrazda, ktorá poskytuje dodatočnú stabilitu, môže byť učenie jednoduchšie a bezpečnejšie. 

Chlapčenské korčule na ľad pre dievča

Korčule na ľad nie sú viazané na pohlavie. Výber by mal byť založený na veľkosti a preferenciách, nie na pohlaví.

Korčule by mali byť pohodlné a poskytovať správnu podporu. Značky ako Tempish a CCM ponúkajú rôzne modely, ktoré sú vhodné pre všetky deti bez ohľadu na pohlavie.

Korčule na ľad pre 6-ročné dievča

Pre 6-ročné dievča sú najlepšie nastaviteľné korčule, ktoré umožňujú prispôsobiť veľkosť rastúcej nohe.

Značky ako Tempish a CCM ponúkajú kvalitné modely, ktoré sú vhodné pre deti tejto vekovej kategórie. 

Aké korčule pre 5-ročného chlapca?

Pre 5-ročného chlapca sú najlepšie nastaviteľné korčule, ktoré rastú s jeho nohou. Kvalitné korčule s pohodlným zapínaním a dobrou podporou poskytujú značky ako Tempish a CCM. 

Korčule na krasokorčuľovanie pre 5-ročné dieťa

Pre 5-ročné dieťa, ktoré sa zaujíma o krasokorčuľovanie, sú vhodné korčule s dôrazom na pohodlie a podporu. Značky ako Tempish a CCM ponúkajú korčule špeciálne navrhnuté pre malé deti, ktoré podporujú správnu techniku. 

Kačenky alebo zimné korčule pre 4-ročného chlapca

Pre štvorročného chlapca sú lepšie klasické zimné korčule s nastaviteľnou veľkosťou a kvalitnou podporou. Kačenky, hoci sú užitočné na prvotné zoznámenie sa s ľadom, nemajú rovnakú úroveň stability a podpory ako štandardné korčule, a my ich neodporúčame.

Zimné posuvné korčule

Posuvné korčule (alebo tiež ich nazývame nastaviteľné korčule) sú ideálne pre rastúce nohy dieťaťa, pretože môžu byť prispôsobené rôznym veľkostiam. Tieto korčule majú nastaviteľné veľkosti a sú užitočné pre dlhodobé používanie. Vyskúšajte napríklad Clips Duo

Škôlka a ľadové korčuľovanie (škôlka kurz korčuľovania)

Mnohé škôlky a materské školy ponúkajú kurzy ľadového korčuľovania ako súčasť svojho vzdelávacieho programu. Tieto kurzy sú navrhnuté tak, aby deťom poskytli základné korčuliarske zručnosti v bezpečnom a podpornom prostredí.

Kedy začať s ľadovým korčuľovaním?

Deti môžu začať s ľadovým korčuľovaním už od 3 rokov, keď sú schopné chápať základné pokyny a koordinovať svoje pohyby. Korčuľovanie v ranom veku podporuje rozvoj dobrých korčuliarskych návykov a techník. 

A v akom veku je vhodné začať učiť deti korčuľovať?

Väčšina odborníkov odporúča začať učiť deti korčuľovať medzi 3 a 5 rokmi. Deti v tomto veku už majú dostatočné motorické schopnosti a rovnováhu, aby sa mohli bezpečne a efektívne učiť korčuľovať.

Od kedy sa učiť korčuľovať na ľade? Môžem začať v dospelosti?

Korčuľovať na ľade môže začať už 3-ročné dieťa.

Deti majú v tomto veku  dostatočné schopnosti na to, aby sa mohli začať učiť základné zručnosti korčuľovania. Je dôležité prispôsobiť tréning ich schopnostiam a potrebám. Určite sa dá začať aj v dospelosti, akurát spôsob výučby sa bude trochu odlišovať

Od akej veľkosti kúpim korčule tzv. kačenky?

Kačenky sú zvyčajne k dispozícii od veľkosti 22 EU (pre deti s dĺžkou nohy približne 13 cm). Tieto korčule sa používajú pre veľmi malé deti, ktoré sa práve začínajú zoznamovať s korčuľovaním. My ich však neodporúčame - deti to odradí od korčuľovania, pretože kačenky pre nich nie sú pohodlné. 

Kde kúpim kompletnú výbavu pre dieťa na korčuľovanie na ľade?

Tu je kompletná výbava pre vášho malého korčuliara: kliknite tu